Esa Rautiainen

Kirvesmies (2012)

Rakennusinsinööri AMK (2018)

Insinööri YAMK (2024)

Työkokemusta rakennusalan yrityksistä vuodesta 2009 lähtien, enimmäkseen kylpyhuone-, viimeistely- ja runkotöistä.

Yritys

Monipuolinen rakentaja Oulussa ja Kajaanissa

Olen Esa Rautiainen, kajaanilaislähtöinen rakennusinsinööri. Olen työskennellyt rakennusalalla jo 16-vuotiaasta alkaen ja hankkinut kokemusta lukuisilta rakentamisen eri osa-alueilta perustustöistä aina kattotöihin asti. Nykyään toimin paljon myös Oulussa.

Suoritin aikanaan kaksoistutkinnon, josta valmistuin yhtä aikaa ylioppilaaksi lukion puolelta sekä rakennusmieheksi ammattikoulun rakennuspuolelta. Näin olen päässyt kerryttämään käytännön kokemusta rakennusalan töistä jo varhaisessa vaiheessa. Vapaa-aikana harrastan puu- ja metallitöitä.

Armeijassa vietetyn vuoden päätteeksi suuntasin opiskelemaan rakennusinsinööriksi Kajaaniin. Ammattikorkeakoulun työharjoittelun myötä pääsin tutustumaan modernin puurakentamisen ihmeisiin Kuhmoon, Oy CrossLam Kuhmo ltd:lle. Crosslam valmistaa ristiinliimattuja massiivipuulevyjä eli CLT-levyjä. Levyt ovat 60-300mm paksuja ja niitä voidaan käyttää lukuisiin eri rakenneosiin, kuten alapohjiin, seiniin ja kattoon.

Työskentelin Crosslamilla lähes viisi vuotta, kierrellen myös eri työmailla CLT-asennuksia ja puurakennushankkeita hoitamassa. Vuosien varrella toteutin lisäksi muutamia omia rakennus- ja remonttiprojekteja. Näiden aikojen myötä on tullut tutuksi laaja rakennusalan verkosto, joka pystyy yhdessä hallitsemaan ja toteuttamaan myös vaativiakin hankkeita.

Jo useita vuosia minulla on kytenyt ajatus yrittäjyydestä rakennusalalla. Osin myös tätä päämäärää ajatellen lähdin opiskelemaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa, joka tarjoaa mahdollisuuksia kehittää toimintaa entistä vankemmalle pohjalle. Kokemuksen karttuessa lopulta päätin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja perustin uuden rakennusalan yrityksen, Esappi Oy:n.

Työkokemusta minulla on puurakennushankkeiden lisäksi etupäässä kylpyhuone- ja huoneistoremonteista. Matkan varrelle on mahtunut myös lukuisia vesikattoremontteja ja rakennuksien runkotöitä. Näistä monipuolisista hankkeista on tarttunut paljon hyvää oppia, miten eri työvaiheet kannattaa sovittaa yhteen ja miten työt saadaan toteutettua tehokkaasti sekä siististi.

Suuretkin haasteet on ratkaistavissa alan taitavimpien osaajien yhteistyöllä ja toimivalla viestinnällä asiakkaat huomioiden. Luotan tähän periaatteeseen, ja lupaan jatkossakin vaalia hyvän asiakaspalvelun merkitystä Esappi Oy:n toiminnan sekä olemassaolon perustana.

- Esappi