Esa Rautiainen

Kirvesmies (2012) ,
Rakennusinsinööri (2018)

Työkokemusta rakennusalan yrityksistä vuodesta 2009 lähtien, enimmäkseen katto-, kylpyhuone- ja viimeistelytöistä.

Yritys

Monipuolinen rakentaja Oulussa ja Kajaanissa

Olen Esa Rautiainen, 30-vuotias kajaanilaislähtöinen rakennusinsinööri. Olen työskennellyt rakennusalalla jo 16-vuotiaasta alkaen, ja hankkinut kokemusta lukuisilta rakentamisen eri osa-alueilta perustustöistä aina kattotöihin asti. Nykyään toimin paljon myös Oulussa.

Suoritin aikanaan kaksoistutkinnon, jolloin valmistuin yhtä aikaa ylioppilaaksi lukion puolelta, sekä rakennusmieheksi ammattikoulun rakennuspuolelta. Näin olen päässyt kerryttämään käytännön kokemusta rakennusalan töistä jo varhaisessa vaiheessa kesätöiden merkeissä, sekä myös valmistumisen jälkeen.

Armeijassa vietetyn vuoden päätteeksi suuntasin opiskelemaan rakennusinsinööriksi Kajaaniin. Ammattikorkeakoulun työharjoittelun myötä pääsin tutustumaan modernin puurakentamisen ihmeisiin Kuhmoon, Oy CrossLam Kuhmo ltd:lle. Crosslam valmistaa ristiinliimattuja massiivipuulevyjä, eli CLT-levyjä. Levyt ovat 60-300mm paksuja, ja niitä voidaan käyttää lukuisiin eri rakenneosiin, kuten alapohjiin, seiniin, ja kattoon.

Työskentelin Crosslamilla lähes viisi vuotta, kierrellen myös eri työmailla CLT-asennuksia ja puurakennushankkeita hoitamassa. Vuosien varrella toteutin lisäksi muutamia omia rakennus- ja remonttiprojekteja. Näiden aikojen myötä on tullut tutuksi laaja rakennusalan verkosto, joka pystyy yhdessä hallitsemaan ja toteuttamaan myös vaativiakin hankkeita.

Jo useita vuosia minulla on kytenyt ajatus yrittäjyydestä rakennusalalla. Osin myös tätä päämäärää ajatellen lähdin viime syksynä opiskelemaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa, joka osaltaan tarjoaa mahdollisuuksia kehittää yrityksen toimintaa entistä vankemmalle pohjalle. Kokemuksen karttuessa lopulta päätin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni, ja perustin uuden rakennusalan yrityksen, Esappi Oy:n.

Työkokemusta minulla on puurakennushankkeiden lisäksi etupäässä märkätila- ja vesikattotöistä. Myös muutamia huoneistoremontteja sekä runkotöitä on matkan varrelle sattunut. Näistä monipuolisista hankkeista on tarttunut paljon hyvää oppia, miten eri työvaiheet kannattaa sovittaa yhteen, ja miten työt saadaan toteutettua tehokkaasti ja siististi.

Vapaa-aikana harrastan lähinnä traktorin- sekä muiden koneiden ja laitteiden korjausta ja metallitöitä. Lisäksi välillä käyn metsästämässä tai kalastamassa.

Alan taitavimpien osaajien yhteistyöllä sekä toimivalla viestinnällä asiakkaiden kesken voidaan parhaiten ratkaista suuretkin haasteet. Luotan tähän periaatteeseen ja lupaan jatkossakin vaalia hyvän asiakaspalvelun merkitystä Esappi Oy:n toiminnan sekä olemassaolon perustana.

- Esappi