CLT-asennus

Olemme yksi harvoista CLT-rakentamiseen erikoistuneista yrityksistä koko Pohjois-Suomessa, palvelemme enimmäkseen Oulun sekä Kajaanin alueilla. Kauttamme saat CLT-kotisi avaimet käteen periaatteella.

CLT-tulee sanoista ”cross laminated timber”- joka tarkoittaa ristiinliimattua massiivipuuta.​ CLT-levy koostuu ristikkäin toisiinsa nähden liimatuista lautakerroksista, ja siitä saadaan toteutettua todella kestäviä sekä pitkäikäisiä rakenteita.

CLT-levyissä käytetään samaa liimaa kuin lamellihirsissä. Ristiinliimaamisen johdosta levyt ovat painumattomia, ja niiden eläminen on minimaalista.​ CLT-massiivipuulevyt voivat olla 60-300mm paksuja.

Osaamisemme on karttunut pitkäaikaisen yhteistyön tuloksena paikallisten CLT-alan ammattilaisten kanssa työskennellessä.

Myös muut CLT:stä toteutettavat massiivipuukohteet, kuten kesämökit, saunat, kodat tai vaikka pihakalusteet onnistuvat kauttamme. Käytämme tuotteissamme pitkälti vain kainuulaiselta havumetsäalueelta peräisin olevaa CLT-levyä, jonka hiilijalanjälki on käytännössä olematon.

Hoidamme myös pelkkiä CLT-elementtien asennuksia koko Suomen alueella, pääasiassa kuitenkin Pohjois-Suomessa.

Osaamisalamme

CLT-levyjen asennukseen sisältyy sopimuksen mukaan mm. tehtaan konsultointi, asennusjärjestyksen suunnittelu, asennus- ja nostotarvikkeiden määrittely sekä nostotöiden ja työmaan logistiikan järjestely.​ Kauttamme onnistuu myös kohteen jatkorakentaminen, kuten esimerkiksi kattotuolien asennus, vesikattorakenteiden tekeminen sekä julkisivutyöt. Näin saat rakennuksen nopeasti säältä suojaan.

Teemme lisäksi CLT-talojen viimeistelytöitä, kuten hiontatöitä, tapituksia, korjaus- ja muutostöitä sekä pintakäsittelyjä.CLT-elementteihin liittyvien rakenteiden teko, kuten ikkunoiden ja kiintokalusteiden asennus sekä märkätilojen tai saunan toteuttaminen vaatii usein tietämystä CLT-rakenteen erityisominaisuuksista. Palvelemme sinua myös näissä hankkeissa.

Meiltä löytyy Suomen pisimpiin lukeutuva kokemus CLT-rakentamisesta, ja autamme mielellämme sinua hankkeesi kaikissa vaiheissa. CLT on meille materiaalina erittäin tuttu ja sen käyttöön liittyvien ominaisuuksien tunteminen auttaa löytämään parhaat ratkaisut hankkeesi läpiviemiseksi.

CLT-talojen 3D-suunnittelu, CLT-elementtisuunnittelu, lastaus- ja asennusjärjestyksen suunnittelu sekä rakennedetaljit mm. märkätiloista CLT-rakennuksiin hoituvat kauttamme. 

Meillä on käytettävissä erityisesti CLT-rakennusten tekemiseen soveltuvaa kalustoa, joilla tarvittavat työvaiheet saa toteutettua tehokkaasti ja siististi.​ Toteutamme myös CLT-rakentamisen valvontatyöt sekä työmaan vastaavan mestarin tehtävät.