13.2.2022

Katsaus tulevaan

Yritys sai viimeisetkin tarvittavat merkinnät ja rekisteröinnit voimaan aivan marraskuun lopulla, ja nyt lähes kahden toimintakuukauden jälkeen ovat jo ensimmäiset toimeksiannot, sekä tarjouspyynnöt pitäneet päivät pitkinä.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hei kaikille!

Nyt kun on joulut juhlittu, ja kinkut syöty, niin voidaan hieman pohtia mennyttä aikaa, sekä vilkaista samalla myös tulevaa. 😊

Esappi Oy:n toiminta on lähtenyt jopa yllättävän mukavasti liikkeelle näin alkuun. Se taitaakin toisaalta olla yritystoiminnan tavoitetila. Enemmän saisin olla huolissani, jos mitään ei olisi tapahtunutkaan, eikä puhelin olisikaan soinut.

Suurin kiitos tästä kaikesta kuuluu toki asiakkailleni, niin edellisille työnantajilleni, joiden kautta hommia on riittänyt, sekä myös muille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille, jotka ovat ottaneet tuoreen yrittäjän hyvin vastaan. Ihan nöyräksi vetää näin maalla kasvaneena, kuinka avoimin mielin ihmiset ovatkin suhtautuneet uuden yrittäjän, ja jopa kilpailijan tuloon alalle. Kiitos siitä! Toivottavasti kysyntä vielä kevättä kohti kasvaa, ja päästään siinä sivussa kasvattamaan myös yritystä entisestään.

Osakeyhtiön perustaminen, sekä toiminnan käynnistäminen on ollut uskomattoman byrokraattinen prosessi. Toki monessa vaiheessa olisi ollut mahdollista oikoa, jättää tiettyjä vaiheita välistä, tai hoitaa esimerkiksi selvitystöitä vähän nopeammin. Toisaalta olen silti tahtonut panostaa huolellisiin pohjatöihin myös tässä hommassa. Hutilointi harvoin kannattaa, kun asiat voi hoitaa kerralla kunnolla, parhaan tiedon mukaan.

Toiminnan alkaessa on ollut mm. pientä huoneistoremonttia Kajaanissa, kuten tapetointihommia, sekä myös vähän isompia kipsilevytysprojekteja Kuhmossa alihankintatyönä. Tähän väliin olen lisäksi saanut laskea tarjouksia niin kylpyhuoneremonteista Kajaaniin, kuin myös muista huoneistoremontti- sekä villoitusurakoista. Mahtuupa mukaan myös pari kuntoarviotakin.

Toimintaa on markkinoitu aika pitkälti vain Kajaanissa, vaikka toki myös muut kunnat kuten Sotkamo, Paltamo, Ristijärvi ym. ovat toki listallani. Aika näyttää, mihin työ vielä kuljettaakaan. Jopa Mäntsälään asti on jo kyselty. Rakennusalan töissä pääseekin usein reissuhommiin, ja mitä erikoisemmatkin paikkakunnat alkavat vähitellen tulla tutuksi.

Talviaikaan rakentamista monet säikkyvät, vaikka se on varsinkin sisäpuolen remontteihin mielestäni parempaa aikaa kuin kesä. Esimerkiksi LVI- ja sähkötöihin, sekä myös muihin työvaiheisiin on saatavilla paremmin tekijöitä. Näin aikataulutkin saadaan lyhyemmiksi, kun samoilla yrityksillä ei ole montaa projektia päällä yhtä aikaa. Melko hyvin ihmiset tämän tiedostavatkin, ja ajoittavat remonttejaan myös talvelle.

Vaikka pakkanen nyt meitä hieman hidastaakin, niin tästä lienee hyvä aloittaa uusi vuosi ja uudet projektit. Esappi Oy:llä on meininki saada homma rokkaamaan!

Mitkä ovat sinun tavoitteesi tulevalle vuodelle?

- Esappi